Info

Fracture
Fracture is een nieuw project dat met hart en ziel geproduceerd wordt. Voor ons een eerste stap in een nieuwe vorm van theater. Met Fracture maken we een koppeling tussen muziek, video en theater. Fracture biedt het publiek een wijd spectrum aan (modern) theater, waarin engagement een vaste pijler is.

Het verhaal
Fracture is een verhaal dat gaat over een jong meisje genaamd Trista. Een meisje uit een gewone familie, een gewone puber. Vanwege een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden belandt ze in het ziekenhuis. Een ongeluk? Leef mee met de zoektocht van Trista naar de oorzaak van haar toestand. Is het allemaal een droom of is het werkelijkheid? Gelukkig krijgt ze hulp. Een vreemd persoon leidt haar naar verschillende plekken. Dit alles mondt uit tot die ene vraag: Wat gebeurt er met Trista?

Een verhaal vol passie, humor en drama.

Neil van Beek – Regisseur, na ‘Kruispunt’ is dit zijn tweede productie bij Grimm. Zijn manier van werken zorgt voor een prettige sfeer bij de acteur waarbij lol en doorzetten op een goede manier gecombineerd worden. Er is tijd voor humor maar er wordt ook veel gevraagd van de acteur. Neil werkt met elke acteur aan de verschillende ‘lagen’ in het karakter, om zijn/haar rol zo geloofwaardig mogelijk over te laten komen.

Terence van Koert – Schrijver,  Na een workshop Schrijven door Kim ho Kim leek het Terence een uitdaging om zelf eens aan de slag te gaan. Beiden houden van Amerikaanse speelfilms. Van Koert kwam op het idee typische Amerikaanse filmensceneringen te gebruiken in een nieuwe, Nederlandse toneelproductie. Op deze wijze zetten we producties om van film naar theater, wat ervoor zorgt dat mensen de stukken van Grimm vanuit een geheel ander, perspectief gaan bekijken. De producties van Grimm zijn vernieuwend en spelen in op de laatste technologische ontwikkelingen.

Spelers
Chantal Tinbergen, Gerda Swart, Andy van den Berg,  Karin Tinbergen, Daniella van der Zalm, Juliana Zijlstra, Jeffrey Jochem, Irina Zijlstra en Rene Olsen

Speeldagen
19 November 2016 – Regentesse Theater Den Haag – 20.15 (uitverkocht)
03 December 2016 – Veur Theater Leidschendam – 20.15
04 December 2016 – Veur Theater Leidschendam – 14.15