Ilona Brugman

Hoi ik ben Ilona Brugman en ik speel Kyra in dit stuk. Vanaf mijn zevende zit ik al op dansen. Ik heb in veel verschillende soorten dansen wedstrijden gedanst. Later ben in ook les gaan geven en teams gaan trainen.

Op school vond ik het erg leuk om Toneel te spelen en deed graag mee met voorstellingen. Ik werkte op school als leerkracht en was vaste hulp bij de musical. Rond mijn 20ste werd ik daarom ook gevraagd door een musicalvereniging om de choreografie te doen. Tevens mocht ik mee spelen. Het klikte zo leuk dat ik het jaar daarop in het artistieke team terecht ben gekomen en samen met iemand alles heb geregisseerd. Hier werdt ook de combi van film en toneel gemaakt en het jaar erop heb ik een hele musical geregisseerd. Een enorm leerzaam jaar geweest. Helaas ging de musical verenging failliet.

Toen ben ik op zoek gegaan naar iets waar ik mijn toneel spel als speler kon verrijken, maar ook kon leren van andere regisseurs en hun manier van aanpak. Dat vond ik onder andere in Zoetermeer bij het Buytenpark. Zodoende heb ik met Terence HEX gespeeld. Tussendoor ben ik bij een andere productie bedrijfje terecht gekomen als speler die kluchten deed. Weer een heel ander genre. Daar zit ik nu 3 jaar in het vaste bestuur en we wisselen regelmatig van speler naar regie etc.

Toen kwam Terence met Black-out. Het trok me erg aan om weer eens een productie te doen met film en toneel samen en nu als speler. En ook heerlijk om weer een keer alleen speler te zijn. Black-out heeft weer een heel andere insteek en dynamiek. Wat mij aantrekt is dat het verhaal een trilogie is. Na 1 voorstelling is het niet klaar maar het verhaal wordt door gecreëerd in de repetities maar ook al voor het schrijfproces van deel 3. Ik denk dat hierdoor heel goed van ieders talenten gebruik wordt gemaakt en veel uitdaging kan worden geboden. Het is een gezellig en gedifferentieerde groep die hierdoor hart voor de voorstelling heeft en dat zie je ook tijdens het spelen. Het mooiste is als de bezoekers met dat enthousiasme naar huis gaan en uitkijken naar deel 3.