Cast

Geen productie zonder cast. En wat voor cast. We zijn bijzonder trots om met deze groep acteurs de voorstelling “Fracture” te kunnen maken. Iedereen bewijst zichzelf keer op keer weer om boven zichzelf uit te spelen.

Cast
Chantal Tinbergen, Gerda Swart, Andy van den Berg,  Karin Tinbergen, Daniella van der Zalm, Juliana Zijlstra, Jeffrey Jochem, Irina Zijlstra en Rene Olsen

Fracture Cast
Fracture Cast

Chantal Tinbergen

Ik ben 15 jaar en zit in de theaterklas op het Dalton Den Haag, 4 Atheneum. Daar heb ik één dag in de week drama.Vanaf mijn 8e doe ik al aan theater, en heb meegedaan in musicals zoals Droomvlucht (Joop van de Ende), Annie (Albert Verlinde) en Waanzinnig Gedroomd (Cook a Dream). Momenteel dans ik vijf uur in de week. Verder ben ik veel met muziek bezig. Ik speel o.a. piano en gitaar en zit in een bandje.

In Fracture speel ik Trista. Dit vind ik een enorme uitdaging, ik heb veel tekst en Neil zoekt altijd het uiterste in het karakter. Het moet van binnen komen, en je moet het voelen. ‘Je speelt geen Trista, je bént Trista.

De groep is erg hecht, en dat vind ik heel fijn. De sfeer zit er altijd goed in en er wordt veel gelachen. Natuurlijk werken we ook serieus.

Gerda Swart

Afgestudeerd in 1981 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. 12 jaar ben ik verbonden geweest als muzikant en actrice aan Theatergroep Amnesty International. Als freelance actrice speel ik bij verschillende theatergroepen in Den Haag. Verder ben ik zangcoach/dirigente/muzikaal leider bij musicals voor kinderen en volwassenen en werk ik als trainingsactrice. Ook speel ik in verschillende bedrijfsfilmpjes. Verder ben ik mede-oprichtster en actrice bij theatergroep Fresh Trash.

Ik ben gevraagd voor de rol van Ada in Fracture omdat he een interessante rol om te spelen. De groep ervaar ik als fijn en hardwerkend en ik ben blij dat ik hier deel vanuit mag maken.

Andy van den Berg

Al vanaf 1992 speel ik al bij verschillende musicals en theaterstukken bij verschillende verenigingen. Ik mag dus wel zeggen een oude rot in het vak.  Bij grimm heb ik ook al verschillende  producties gedaan Ook in dit stuk mag ik een leuke rol neerzetten met een hoop emoties van verdriet tot aan boosheid komt hier aan toe. Ik vind het leuk om weer met Neil te werken Hij is net als mij gewoon krankzinnig gestoord maar dat maakt de repetitie periode zo leuk. Mijn andere grote hobby is salsa dansen waarbij ik ook in twee verschillende show groepen optreedt en zingen is mijn derde hobby. Kom gewoon allemaal kijken naar dit geweldige stuk. Een tipje voor wie na dit stuk heel nieuwsgierig  is geworden. To be continued……

Karin Tinbergen

In een andere productie van Grimm heb ik al eerder samengewerkt met Neil. Toen ik hoorde dat hij Fracture ging regisseren dacht ik: ‘Laat ik een kans wagen’. Of er een geschikte rol voor mij bij zou zijn wist ik nog niet. En … ik werd aangenomen! Alleen was nog niet helemaal duidelijk voor welke rol. Dat vond ik niet erg. Als ik maar mee mocht doen! Uiteindelijk heb ik een prachtige maar ook zeer pittige rol gekregen. De moeder van Trista, Anne. Deze rol haalt het uiterste en diepste bij mij naar boven. Heel anders dan het kindertheater wat ik ook doe. Door Neils humor, werkwijze en aanwijzingen en de geweldige groep durf ik dit ook. We lachen heel veel met elkaar, kunnen onszelf zijn en laten elkaar in waarde. Zo helpen we elkaar en wordt Fracture een geweldig mooi, intens maar ook grappig stuk.

Daniëlla van der Zalm

Hallo allemaal. Ik ben 31 jaar en kom uit Den Haag. Ik heb op Rabarber gezeten en deelgenomen aan acteer workshops. Drie jaar heb ik bij theatergroep On Steetsj gespeeld. Ook heb ik een stuk geschreven en geregisseerd bij On Steetsj. Momenteel zit ik al een aantal jaar bij TheaterDwarf als toneelspeelster. Daarnaast schrijf ik boeken en gedichten.

Toen ik voor het eerst het script las van Fracture was ik in een keer verkocht. Ik ben erg blij dat ik bij deze groep zit. Het is een fijne groep. We hebben veel plezier tijdens het repeteren en gaan ook 100% voor Fracture. We zijn niet individueel maar een team en dat merk je ook echt aan het niveau dat we daardoor bereiken met zijn allen. Ik hoop dat jullie net zo veel van de voorstelling zullen genieten als dat wij doen.

Irina Zijlstra

Voor mij betekent Fracture terug gaan in de tijd. De laatste keer dat ik op het podium heb gestaan was rond de leeftijd van hoofdrolspeelster Trista. Ik houd van theater, maar omdat Nederlands niet mijn moedertaal is, durfde ik niet in nederland op het podium  te staan. Totdat… ik een kans kreeg om aan deze productie mee te doen. Ik vind Fracture een heel erg boeiend stuk. Ook een combinatie van verschilende media maakt het extra spannend.  Wij hebben een superleuk team. Iedereen doet altijd een beetje extra en de sfeer is erg leuk en productief. Ik hoop dat het publiek ook zal genieten van deze interessante en fascinerend stuk.

Jeffrey Jochem

Na veel omzwervingen in onder meer de horeca en het onderwijs kwam ik terug op een passie die mij van kinds af aan al bezig heeft gehouden: acteren!

Op een stomtoevallige manier liep ik afgelopen zomer de schrijver van het stuk ‘Fracture’ tegen het lijf en voor ik het wist vroeg hij me of ik interesse had om de bijrol van dokter Otto te interpreteren. Ik voel me nauw verwant met deze rol en ik zie hier ook een hele uitdaging in: een deskundige man met gevoel, maar tegelijkertijd niet te emotioneel. Het is mooi om tijdens het repetitieproces, dat deskundig begeleid wordt door regisseur Neil van Beek, te ontdekken waar de juiste balans ligt. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de uitvoeringen van dit prachtige stuk!

René Olsson

Ik speel de rol van Jarold. In het dagelijks leven ben ik leerkracht en coach op een basisschool. Ben begonnen als zanger in een band, waarna al snel het acteren binnen theater en musical een rol nam. De rol van Jarold is gewoon heerlijk. Een geslepen persoon die precies weet wat ie wil.